آموزش مجازی در ایران صنعتی نوپا در تكنولوژی آموزشی وآموزش از راه دور است، اما مراكز و مؤسسات آموزشی به ویژه دانشگاه پیام نوردر تلاش است تا هرچه سریعتر الگویی مناسب با ساختار آموزشی و فرهنگی كشور در زمینه آموزش مجازی ارائه كنند. علاوه بر مزیتهایی كه آموزش مجازی ماهیتا از آن برخوردار است، یكی از مهمترین دلایل ضرورت سازماندهی مراكز و مؤسسات آموزش الكترونیكی در ایران، تقاضای روزافزون آموزش به ویژه آموزش عالی در كشور است كه با توجه به محدودیت منابع و ظرفیت آموزشی در نظام آموزشی فعلی به یك موضوع خاص اجتماعی تبدیل شده است.
پیشرفت روزافزون تكنولوژی وخصوصا تكنولوژی اطلاعات باعث تغییرات بسیاری در زمینه آموزش الكترونیكی شده است عواملی چون كاهش هزینه آموزش، سهولت حضور در كلاسهای مجازی، تنوع دروس، زمان انتخاب آن، كاهش هزینه رفت وآمد و انعطاف پذیری زیاد آموزش الكترونیكی در گسترش این پدیده بی تأثیر نبوده است.
در پنجاه سال گذشته بروز تحولات گسترده در زمينه كامپيوتر و ارتباطات، تغييرات عمده اي را در عرصه هاي متفاوت حيات بشري به دنبال داشته است. انسان همواره از فناوري استفاده نموده و كارنامه حيات بشري مملو از ابداع فناوري هاي اطلاعات و ارتباطات می باشد و با توجه به رشد کنونی فناوری اطلاعات و نیاز بشر به این تکنولوژی ، نیاز است که با این تکنولوژی همراه شویم . دانشگاه ها که مهمترین رکن جامعه اند از این قائده مستثنی نشده و از همه نظر به این رسانه وابسته شده اند