برگزاری اولین کنگره ملی دانیال نبی (ع) به میزبانی، دانشگاه شهید چمران با برنامه ریزی توسعه محور؛ اداره کل اوقاف و امور خیریه نقطه عطفی برای استان خوزستان و شهرستان شوش بود. زیرا اجرای آکادمیک و پژوهش محور آغازین، و استمرار برگزاری این کنگره در سطح تخصصی تر، ظرفیت های کاربردی بی نظیری را، می تواند در سطج ملی و بین المللی” در راستای توسعه پایدار کهن شهر ایران زمین(شوش)” به دنبال داشته باشد.در این کنگره حضور اساتید، پژوهشگران، مدیران، اندیشمندان، اصحاب رسانه و خبرنگاران نشان از استقبال و اقبال عمومی از این نوع ظرفیت ها[کنگره دانیال نبی(ع)] می داد.
وجود بارگاه دانیال نبی(ع) در کهن شهر شوش، یک نماد بین المللی، از “صلح دوستی ایرانیان” و نشانه ای از کرامت انسانی و فرهنگ توحیدی تشیع در طول تاریخ جهان اسلام است. بنابراین؛ استفاده از ظرفیت های بین المللی، زیارتی – سیاحتی دانیال نبی (ع) با پیشینه کهن.شوش..در ابعاد گسترده.تر. می تواند استراتژی توسعه منطقه ای و فرا منطقه ای ایران اسلامی را تقویت و دستاوردهای اقتصادی و فرهنگی بی نظیری را بسترسازی نماید.
نقطه قوت برگزاری اولین کنگره دانیال نبی (ع) دیدگاه آکادمیک و پژوهش محور، جهت استفاده از ظرفیت تاریخی ، فرهنگی دانیال نبی (ع) بود.که نبود نوآوری در پژوهش ها، بصورت کاربردی، شرکت کنندگان در این کنگره را به انتقاد . نقدهایی وا داشت. در پایان با انتقادهایی که از حیث اهداف، مکان و پژوهش ها از سوی اساتید و شرکت کنندگان مطرح میشد، رضایت از برگزاری این کنگره [دانیال نبی (ع)] نشان از کیفیت مطلوب و استقبال از استمرار آن، اهمیت کاربردی این موضوع و نمره قبولی به تیم برگزار کننده این کنگره را نشان میداد./