توضیحات
کاربرد شبکه عصبی مصنوعی در پیش بینی محتوای رطوبتی در طی فرآیند خشک کردن انگور
هدف از این تحقیق پیشبینی محتوای رطوبتی انگور در طی خشک کردن با جریان هوای گرم به عنوان تابعی از دما و سرعت هوا به کمک شبکه های عصبی مصنوعی است. در این تحقیق اثر عوامل تاثیرگذار دمای هوا در سه سطح (۵۰، ۶۰ و ۷۰ درجه سلسیوس) و سرعت هوا در چهار سطح (۲۵/۰، ۵/۰، ۷۵/۰ و ۱ متر بر ثانیه) بر تغییرات محتوای رطوبتی استفاده شد. برای ایجاد الگوهای آموزش و ارزیابی و تست به کمک یک خشککن آزمایشگاهی، آزمایشهای خشک کردن انجام گرفت. با به دست آمدن تغییرات محتوای رطوبتی با زمان از شبکههای MLP و TDNNبا الگوریتمهای یادگیری لونبرگ- مارکوارت برای آموزش الگوها استفاده شد. شبکه عصبی TDNN نتایج بهتری نسبت به شبکه عصبی MLP نشان داد. شبکه TDNN با ساختار ۱- ۸- ۳ با تابع آستانه سیگموئید لگاریتمی در مقایسه با توپولوژیهای دیگر نتایج بهتری را ارائه کرد. این توپولوژی تغییرات محتوای رطوبتی را با ضرایب تعیین ۹۹۷۹/۰ پیش بینی کرد.
کلید واژه: خشک کردن انگور، محتوای رطوبتی، شبکه عصبی مصنوعی ، سری زمانی